Op vakantie naar Egypte gaan is heerlijk. Een mix van heerlijk relaxen in een All-Inclusive resort, naar het zien van prachtige culturele bezienswaardigheden. Egypte is namelijk een prachtig land en bestaat grotendeels uit woestijn. Hier lees je waar je zeker moet zijn geweest tijdens je bezoek aan Egypte!

Archeologische bezienswaardigheden

Luxor, gelegen aan de Nijl, biedt heel wat mooie archeologische bezienswaardigheden die je zeker gezien moet hebben. In deze stad zijn vooral verschillende tempels met een rijke geschiedenis te vinden. Het is aan te raden om hier een paar dagen te verblijven, want je zult niet alles binnen een dag kunnen zien.

Relaxen in een badplaats

Hurghada is een plaats aan de Rode Zee, waar veel Nederlandse vluchten landen als startpunt voor een vakantie in Egypte. De plaats heeft een hartstikke mooie boulevard met een goed uitzicht. De populariteit van Hurghada is dus zeker niet misplaatst. Je kunt vanuit hier verschillende boottochten maken over de zee en er is ook de mogelijkheid om hier bijvoorbeeld te gaan snorkelen. Het is daarnaast zelfs mogelijk om met dolfijnen te zwemmen! Als dat je niet overhaalt…

Een levendige hoofdstad

Zoals je waarschijnlijk wel weet is Caïro de hoofdstad van Egypte. Deze stad is hartstikke levendig, en kan dus soms ook erg druk zijn. Je kunt de stad verkennen, maar je kan er ook voor kiezen om een kameel te huren en de prachtige piramides van Gizeh te bekijken vanuit de woestijn. Je kunt de piramides zelfs van binnen bekijken!

Tot rust komen in Dahab

Na een lange en intensieve rondreis wil je natuurlijk ook even tot rust komen. Je bent immers op vakantie en wil niet uitgeput terug komen! Dahab is een prachtige badplaats waar je helemaal bij kunt komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *