Hurghada ligt ten zuiden van Suez, op 395 kilometer van Caïro. Sinds de jaren 1980 is Hurghada uitgegroeid van een klein vissersdorpje tot een internationaal bekende badplaats aan de Rode Zee kust in Egypte. Elk jaar opnieuw keren veel toeristen terug naar deze vakantiebestemming. De uitstekende 5 sterren resorts, het lekkere eten, de mooie zwembaden, de prachtige kamers, het schitterende strand en het water maken van Hurghada een zeer populaire plaats voor een duikvakantie.

Hurghada als feeststad

Er wordt gezegd dat Hurghada een feeststad is. Overal vind je er gezellige kroegen. Tegenwoordig is het aantal pubs, discotheken en discobars er eindeloos. De stad ontploft elke nacht als een speelse jonge publiek speelplaats, maar als je een vakantie doorbrengt in een resorts, dan ondervind je geen last van het nachtleven. Ook voor families is een vakantie in Hurghada dus zeker geschikt.

Watersporten in Hurghada

Hurghada is uitgegroeid tot een internationaal centrum voor watersporten zoals windsurfen, zeilen, diepzeevissen, zwemmen en vooral snorkelen en duiken. De onderwatertuinen voor de kust van Hurghada worden beschouwd als enkele van de mooiste ter wereld, ook terecht beroemd onder de duikers. De warme wateren zijn hier ideaal voor vele soorten zeldzame vissen en koraalriffen, die ook kunnen worden waargenomen door boten met glazen bodem. Of je nu snorkelt, duikt of gewoon door het transparante paneel van een boot met glazen bodem kijkt, de bezienswaardigheden blijven verbazen. De stad biedt toegang tot verschillende duiklocaties in de Rode Zee. Daarnaast staat Hurghada bekend om toegang tot vele onbewoonde offshore-riffen en eilanden.

Belangrijkste bestemmingen in en dichtbij Hurghada

Bij Hurghada zijn verschillende plaatsen die je uiteraard kan bezoeken als je er op vakantie bent.

Al Daher heeft de meeste inwoners

het oude deel van de stad Hurghada heeft een traditionele Egyptische bazaar met een verscheidenheid aan winkels met toeristische souvenirs. In El Dahar woont meer dan de helft van de totale lokale bevolking. Dit deel van Hurghada is het beste te definiëren als stad en heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding voor hotels en restaurants. Er is ook een postkantoor en busstation aanwezig.

Sigala voor iedereen die rust zoekt

Iets verderop naar het zuiden toe, ligt Sigala. Het is een plaats tussen Ad-Dahar en het nieuwe Hurghada. Sekalla is het moderne gedeelte waar je wat restaurants kan vinden, maar waar er relatief weinig toeristen zijn.

New Korra Road voor toeristen

New Korra Road is de plaats waar het toerisme tot leven komt. Deze plaats biedt alle faciliteiten waar een bezoeker naar op zoek is. Er is onder andere een mooie loopbrug met winkels te vinden, maar ook cafés, een bowlingcentrum en een winkelcentrum boordevol winkeltjes.

El Gouna: het Venetië van Egypte

El Gouna is enkele kilometers ten zuiden van Hurghada stad gelegen. De plaats staat ook bekend als het Venetië van Egypte. Het bestaat uit verschillende eilanden die verbonden zijn met bruggen en ze heeft vele luxe hotels in de nabijheid. El Gouna is een vakantie-oase waar voor iedereen wel iets te vinden is. De Nubische dorp stijl, de kunstmatige lagunes en de talrijke hotels voor alle budgetten maken het de perfecte vakantiebestemming.

Shuttleboten worden er gebruikt voor de overdracht tussen de verschillende hotels. Charmante terrasjes, bars, restaurants en winkelgalerijen worden er het hele jaar door aangevuld met een ontspannen sfeer en aangenaam weer. Naast het aanbieden van watersporten, kunnen de verschillende boottochten naar de nabijgelegen eilanden je helpen om al je zorgen te vergeten.

Golfbaan met 18 holes

Voor golfliefhebbers is er een zeer belangrijke attractie beschikbaar, namelijk de “Golf Place”. Ze werd ontworpen door de Amerikaanse golfarchitect Gene Bates en bevat 18 holes. De transfer van El Gouna naar de luchthaven van Hurghada duurt ongeveer 45 minuten.

Soma Bay: een luxe vakantieoord

Soma Bay is ongeveer 45 kilometer ten zuiden van Hurghada gelegen. Het is een luxe vakantieoord met verschillende luxe hotels, waaronder Hyatt Regency, Inter-Continental, Robinson Club en Sheraton. Soma Bay is ideaal gelegen, tussen woestijn en zee, op een prachtige kaap die uitsteekt boven het azuurblauwe water.

GPA Golfbaan

Deze plaats biedt een mooie keuze aan activiteiten op het water en op het land. Het is er ideaal voor diegenen die graag een strandvakantie of een duikvakantie combineren met plezier op het land. Soma Bay is ook beroemd om zijn uitstekende PGA-golfbaan. Het is er één van de beste tien ter wereld! Je kan er golfcursussen volgen, zelfs voor beginners. Het gastvrije clubhuis biedt golf gerelateerde winkels en een ontspannen sfeer voor vrienden en familie.

Makadi om te duiken en te snorkelen

Makadi is een strand op ongeveer 35 kilometer van Hurghada. Het staat bekend om te duiken en te snorkelen. Makadi Bay werd enkele jaren geleden uitgeroepen tot één van de meest populaire strandbestemmingen aan de Rode Zee. Dit komt onder andere door het lange zandstrand en goede 4 en 5 sterren hotels die in de nabijheid van de stad Hurghada gelegen zijn. Tevens biedt Makadi Bay uitstekende snorkel- en duikmogelijkheden, dagtochten naar de oude stad Luxor langs de Nijl en uiteraard ook al het plezier van het nabijgelegen Hurghada.

Een onbezorgde duikvakantie in Hurghada

Hurghada is dus zonder twijfel een goede plek om een vakantie door te brengen. De verscheidenheid aan hotels en resorts is er voor elk budget voorzien. Je kan voordelige vakantiepakketten boeken, of speciale vakantie aanbiedingen gebruiken voor een goedkope vakantie naar Hurghada. Je kan genieten van een luxe vakantie in Hurghada, maar evengoed van een betaalbare budget vakantie. De goedkoopste reisaanbieders voor een duikvakantie in Hurghada vind je natuurlijk op Rondreis Egypte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *